Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υπάρχει συζήτηση από μηδενική βάση;

15/01/2009

«Τόσο το ΚΚΕ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ απέρριψαν την πρόταση του νέου υπουργού Παιδείας Αρη Σπηλιωτόπολου για διάλογο από μηδενική βάση.

«Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να λάβει μέρος σε κανένα προσχηματικό διάλογο όταν σειρά νόμων που έχουν περάσει τα τελευταία χρόνια, έχουν επιδεινώσει την κατάσταση του εκπαιδευτικού συστήματος και των λαϊκών στρωμάτων. Ένας τέτοιος διάλογος μόνο στην νομιμοποίηση αυτών των κατευθύνσεων θα μπορούσε να συνεισφέρει» δήλωσε από την Αιτωλοακαρνανία η Αλέκα Παπαρήγα.

Σημείωσε ακόμη, πως το ΚΚΕ συζητά στο πλαίσιο της Βουλής και της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων και πρόσθεσε ότι οι προτάσεις και οι θέσεις του κόμματος για την Παιδεία, θα κατατεθούν στην προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στην Βουλή (23 Ιανουαρίου).

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος, μετά τη συνάντηση που είχε με πρυτάνεις Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και προέδρους Ανώτατων Τεχνολογικών Ιδρυμάτων της Αττικής, τόνισε ότι «δεν έχουμε μια tabula rasa, δεν έχουμε ένα λευκό χαρτί, διότι, δυστυχώς, το χαρτί είναι γεμάτο από ορνιθοσκαλίσματα και ανορθογραφίες σε σχέση με τον τρόπο που αντιμετωπίζει η πολιτεία την Παιδεία».

Είπε, επίσης, ότι ο διάλογος για την Παιδεία θα γίνει ανάμεσα στα κόμματα την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή.

Το ΠΑΣΟΚ από την πλευρά του, όπως έχει δηλώσει η υπεύθυνη για θέματα Παιδείας του κόμματος Αννα Διαμαντοπούλου, «θα καταθέσει σε όλα τα θέματα τη συγκεκριμένη πρότασή του».

Απαντώντας στον υπουργό Παιδείας, η κ. Διαμαντοπούλου είχε πει πως «η χώρα χρειάζεται απαντήσεις στο quo vadis».»

in.gr

Advertisements
Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: